Isolatie

Dakisolatie en duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Wist u dat u ook flink kunt besparen op uw energiekosten door middel van goede dakisolatie? In de praktijk zult u merken dat de warmte binnenshuis blijft tijdens de strenge wintermaanden, en het huis heerlijk koel blijft in de zomer. Het aanbrengen van dakisolatie doen wij graag voor u.

Dakisolatie op twee manieren

Er zijn twee verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van dakisolatie. Wij zijn getraind in het aanbrengen van beide typen isolatie, de keuze is aan u. Uiteraard helpen we u bij het maken van die keuze, zodat we samen tot de juiste oplossing komen.

Buitenkant

‘Sarking’ methode: De Sarking-methode is een isolatiesysteem voor hellende daken. Met onze Sarking PIR L isolatieplaten kunt u uw dak optimaal isoleren, zonder dat dat u de binnenafwerking wegneemt. U zou de Sarking-dakconstructie kunnen overwegen als u slaapkamers of andere nuttige ruimtes onder de dakhelling heeft ingericht. De Sarking-dakconstructie is voornamelijk geschikt als drager voor dakbedekkingen bestaande uit kleine elementen, zoals pannen en leien. Het Sarking-systeem is toepasbaar bij nieuwbouw of bij renovatie van gebouwen behorende tot de klimaatklasse I, II en III 

Door uw plat dak langs buiten te isoleren, wordt de draagconstructie mee geïsoleerd. Hierdoor is het temperatuurverschil kleiner en is er minder kans op scheuren. Dit warme dak functioneert als warmtebuffer voor je woning. De constructie slaat overdag warmte op en geeft deze geleidelijk af wanneer het afkoelt. Hiervoor wordt er op de constructie een dampwerende laag aangebracht die er voor zorgt dat vocht niet kan condenseren in het isolatiemateriaal, gevolgd door de uiteindelijke dakbedekking. Een plat dak langs buiten isoleren is de meest toegepaste methode.
 

 

Binnenkant

Zolderisolatie: De zolder isoleren loont! Glaswol en rotswol zijn enorm geschikt als isolatiemateriaal voor hellende daken. De dakisolatie vormt de buffer tussen de warmte en het dak. Het aanbrengen van de dakisolatie verloopt enorm snel.

Weet u niet goed welk type isolatie aansluit bij uw wensen en type dak? Neem gerust contact met ons op, we staan u graag bij.